Welke Shisha smaken zijn gezond  

Shisha smaken

Steeds meer landgenoten vervangen de sigaret door een Sisha pijp. Dat is alvast een gezonder alternatief. Bij een goede keuze komt er tijdens het roken van een waterpijp of shisha veel minder schadelijke stoffen vrij, en zeker geen teer of nicotine. Tijdens het roken van een shisha worden er geen stoffen verbrand zoals tijdens het roken van een sigaret. Met een shisha wordt er namelijk uitsluitend rook geproduceerd.

Gearomatiseerde tabak

Het roken van een waterpijp is lang niet altijd gezonder dan  sigaretten roken. Bij het gebruik van waterpijptabak, toebak of molasse komt er nog steeds schadelijke nicotine, teer en koolmonoxide (CO) vrij. Dat is het gevolg van het verhitten van tabaksbladeren. Teer bevat allerlei kankerverwekkende stoffen en zelfs zware metalen, vooral cadmium, chroom en lood. Maar daar stopt het spijtig niet bij. Naast het schadelijke nicotine, teer en CO komen er ook zogenaamde aldehydes vrij door de zoetstof die eraan is toegevoegd. Aldehydes worden geassocieerd met kanker, irritaties van je luchtwegen en diverse luchtwegaandoeningen waaronder COPD.

Kruidenmengsels zijn minder verslavend, maar…

Kiezen voor het roken van een waterpijp of shisha doe je uit gezondheidsoverwegingen. Vervang dan deze waterpijptabak door kruidenmengsels. Die bevatten meestal over het algemeen geen nicotine. Controleer dus altijd eerst de samenstelling van deze kruidenmengsels voor je een keuze maakt. Natuurlijke kruidenmengsels zonder nicotine zijn minder verslavend maar bevatten nog altijd kankerverwekkende stoffen zoals teer, CO en aldehydes.

Shisha smaken

Daar wordt handig op ingespeeld door steeds meer shisha smaken op de markt te brengen. Je keuze hangt af van je persoonlijke smaak, maar watermeloen, aardbei en meerdere soorten appels zijn veruit de meest populaire shisha smaken. Honing, meloen, banaan, energy en druiven vallen ook in de smaak bij rokers van waterpijpen. En heb je al meerdere shisha smaken met elkaar gecombineerd? Vooral banaan en aardbei en alle combinaties met mint zijn evenveel aanraders. Combinaties met mint zorgen voor een frisse adem, een bijkomend voordeel dat je zeker niet mag onderschatten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *